De omgeving verkennen vanaf D’ELF IEKEN

Omgeving 

Elsloo is een rustig groen woondorp en ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het Nationaal Park ligt op fietsafstand. Naast het Nationaal Park ligt Appelscha, met onder andere de bekende Bosbergtoren, welke op het hoogste punt van Friesland geplaatst is. Naast de Bosbergtoren staat de oereik van ongeveer 300 jaar oud. Verder liggen er enkele kleinere en grote natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld het Fochteloërveen of de Schaopedobbe op loopafstand vanuit het dorp. Het landschap bestaat uit een combinatie van natuurgebieden, cultuurgronden en weilanden. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten, wandelingen en (toeristische) dag-uitjes. De belangrijkste bezienswaardigheden in Elsloo zijn de Hervormde Kerk met klokkenstoel en windmolen de Tjasker in het natuurgebied de Stobbepoele.

Fiets- en wandelroutes zijn op de D’ELF IEKEN verkrijgbaar. Voor de gasten ligt er een zeer uitgebreide informatiemap met folders en wetenswaardigheden.

Natuur in de omgeving

De zandverstuiving Aekingerzand en het Aekingermeer, beide onderdeel van Nationaal Park Drents-Friese Wold, zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. In Appelscha kunt u het buitencentrum van Staatsbosbeheer bezoeken.

In Elsloo zelf is de “Stobbepoel” met zijn Tjasker en de “Schaopedobbe” prachtig om van de natuur te genieten. (Meer foto’s op de pagina Foto’s)

Eten in de omgeving

In de nabije omgeving kunt u heerlijk eten bij Eetcafe ’t Anker in Elsloo, Pannenkoekboerderij ’t Koepelbos in Oldeberkoop en Restaurant Villa Nova in Zorgvlied.

Museum en historie

Voor de museumliefhebber is er in Noordwolde het Rietvlecht museum en in Veenhuizen het Gevangenismuseum. Ook zijn er diverse tuinen die u kunt bezichtigen.

  • In Oldeberkoop de Open Stal
  • In Appelscha het Heksenmuseum

Adventure in de omgeving

In de regio Appelscha is erg veel te doen in de adventure. Alleen, met familie of met grote groepen. Het kan hier allemaal: biken op de ATB-route, klimmen in het Klimbos of het Klimpark, met de kano door het watergebied. En nog veel meer: Actief in Appelscha of fietsarrangementen

Kindervermaak in de omgeving

Verkeers- & Attractiepark Duinenzathe een super leuk en overzichtelijk park geworden. Door de komst van het verkeerspark hebben we een leuke variatie weten te maken, wat uniek is in Nederland! Wij hebben veel leuke attracties, zoals de Super Nova en Spur & The Big Apple. Wanneer je achtbanen wat enger vindt, hebben wij ook leuke glijbanen of klimtoestellen. Voor alles is er wat wils. Vooral kinderen t/m 12 jaar zullen zich prima een dag gaan vermaken in ons park. Naast ons park zelf hebben we ook leuke winkels in het park én een all-inclusive concept! Je kan namelijk de hele dag onbeperkt eten en drinken krijgen in ons park. Dat klinkt als een perfect onbezorgd dagje uit toch?

Je vindt ons park dus in Appelscha in Friesland. Wil je weten hoe je hier komt, kijk dan even naar onze routebeschrijving. Ben je benieuwd naar onze plattegrond of voorwaarden, dan kan je op die pagina’s er ook meer over vinden.

Contact

Recreatiebedrijf D’ELF IEKEN
Bûtenweg 6
8424 PR – Elsloo (Frl.)
Telefoon: 0561 – 42 15 22
E-mail: info@elf-ieken.nl

Aangesloten bij