De omgeving verkennen vanaf D’ELF IEKEN

Omgeving 

Elsloo is een rustig groen woondorp en ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het Nationaal Park ligt op fietsafstand. Naast het Nationaal Park ligt Appelscha, met onder andere de nieuwe Bosbergtoren, welke op het hoogste punt van Friesland geplaatst is. Naast de Bosbergtoren staat de oereik van ongeveer 300 jaar oud. Verder liggen er enkele kleinere en grote natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld het Fochteloërveen of de Schaopedobbe op loopafstand vanuit het dorp. Het landschap bestaat uit een combinatie van natuurgebieden, cultuurgronden en weilanden. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten, wandelingen en (toeristische) dag-uitjes. De belangrijkste bezienswaardigheden in Elsloo zijn de Hervormde Kerk met klokkenstoel en windmolen de Tjasker in het natuurgebied de Stobbepoele.

Fiets- en wandelroutes zijn op de D’ELF IEKEN verkrijgbaar. Voor de gasten ligt er een zeer uitgebreide informatiemap met folders en wetenswaardigheden.

Natuur in de omgeving

De zandverstuiving Aekingerzand en het Aekingermeer, beide onderdeel van Nationaal Park Drents-Friese Wold, zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. In Appelscha kunt u het buitencentrum van Staatsbosbeheer bezoeken.

In Elsloo zelf is de “Stobbepoel” met zijn Tjasker en de “Schaopedobbe” prachtig om van de natuur te genieten. (Meer foto’s op de pagina Foto’s)

Eten in de omgeving

In de nabije omgeving kunt u heerlijk eten bij Eetcafe ’t Anker in Elsloo, Pannenkoekboerderij ’t Koepelbos in Oldeberkoop en Restaurant Villa Nova in Zorgvlied.

Museum en historie

Voor de museumliefhebber is er in Noordwolde het Rietvlecht museum en in Veenhuizen het Gevangenismuseum. Ook zijn er diverse tuinen die u kunt bezichtigen.

  • In Oldeberkoop de Open Stal
  • In Appelscha het Heksenmuseum

Adventure in de omgeving

In de regio Appelscha is erg veel te doen in de adventure. Alleen, met familie of met grote groepen. Het kan hier allemaal: biken op de ATB-route, klimmen in het Klimbos of het Klimpark, met de kano door het watergebied. En nog veel meer: Actief in Appelscha of fietsarrangementen

Kindervermaak in de omgeving

Voor de kinderen is veel te doen in de omgeving; bijvoorbeeld Pretpark Duinenzathe met het vernieuwde Verkeerspark Appelscha, het verwarmde Bosbad Appelscha, midden in het bos.

Contact

Recreatiebedrijf D’ELF IEKEN
Bûtenweg 6
8424 PR – Elsloo (Frl.)
Telefoon: 0561 – 42 15 22
E-mail: info@elf-ieken.nl

Aangesloten bij